s

Μέλι

meli

Μέλι | Μελισσοκομία Φωτόπουλου

Το μέλι είναι βιολογικό προϊόν το οποίο παρασκευάζουν οι μέλισσες από το νέκταρ των ανθέων ή από μελιτοεκκρίσεις. Είναι μια φυσική τροφή που δεν δέχεται καμία επεξεργασία και αποτελείται από πολλά συστατικά που στο σύνολό τους ξεπερνούν τα 180.

Τα απλά και σύνθετα ζάχαρα του μελιού, τα μεταλλικά στοιχεία, τα λιπαρά και οργανικά οξέα, οι αρωματικές ουσίες, τα αντιβιοτικά, οι βιταμίνες, τα ένζυμα και άλλα συστατικά που συνυπάρχουν στο μέλι και η οργανική τους διασύνδεση, του προσδίδουν μοναδικές ιδιότητες.

Με αγάπη και αφοσίωση, από το 1980 δραστηριοποιούμαστε με την με την παραγωγή μελιού και σας προσφέρουμε τα πιο αγνά προϊόντα μας.

Στόχος μας είναι να σας προσφέρουμε προϊόντα που θα σας γλυκαίνουν και θα σας χαρίζουν απλόχερα τα ευεργετικά οφέλη τους.

Μέλι Ανθέων

Μέλι Ανθέων

Το μέλι ανθέων προέρχεται από το νέκταρ λουλουδιών της ελληνικής φύσης. Η πλούσια χλωρίδα με τα εκατοντάδες διαφορετικά είδη φυτών, εκ των οποίων πολλά είναι μοναδικά στον κόσμο, συμβάλλουν στην παραγωγή ενός μελιού με υπέροχο άρωμα και ελαφριά γεύση.
Παράλληλα, η μεγάλη ποικιλία στη χλωρίδα παρέχει μία εξίσου μεγάλη ποικιλία βιολογικά ενεργών ουσιών που δρουν συνεργιστικά στο μέλι ανθέων και του προσδίδουν πλήθος ευεργετικών ιδιοτήτων, η οποία βοηθά στη βελτίωση της υγείας του ανθρώπινου οργανισμού.
Το μέλι ανθέων είναι ιδανικό για παιδιά, καθώς περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για μια ολοκληρωμένη διατροφή.
Μέλι Ευκαλύπτου

Μέλι Ευκαλύπτου

Ο ευκάλυπτος είναι ένα από τα φυτά που εφαρμόζεται συνήθως σε συνδυασμό με το μέλι ως θεραπεία. Τα οφέλη του άχρωμου ελαίου Ευκαλύπτου, που εξάγεται από τα φρέσκα φύλλα του, θυμίζουν τις ιδιότητες του μελιού “αντιφλεγμονώδη, αντισπασμωδικό, αποσυμφορητικό, αποσμητικό, αντισηπτικό, αντιβακτηριδιακό, και την τόνωση του οργανισμού”.
Το δικό μας μέλι παράγεται στην περιοχή της Λακωνίας.
Πέραν του ότι είναι πολύ καλή θεραπεία για τα αναπνευστικά προβλήματα, το μέλι ευκαλύπτου είναι ένα καλό αντισηπτικό επειδή έχει αντιμικροβιοκτόνες ιδιότητες.
Ως εκ τούτου, το μέλι Ευκαλύπτου χρησιμοποιείται για την επούλωση πληγών, έλκη, εγκαύματα, κοψίματα, εκδορές και πληγές. Συχνά συνιστάται σε ασθενείς που πάσχουν από ρευματισμούς, οσφυαλγίες, δυσκαμψία μυών και διαστρέμματα συνδέσμων και τενόντων.
Το ξεχωριστό άρωμα και γεύση του μελιού Ευκαλύπτου σε συνδυασμό με την αντιφλεγμονώδη δράση του, είναι κάτι που το κάνει πραγματικά ιδιαίτερο.
Μέλι Ελάτης

Μέλι Ελάτης και Λευκό Μέλι Ελάτης.

Μοναδική γεύση και άρωμα, εξαιρετικής ποιότητας ανεπεξέργαστο μέλι. Το μέλι ελάτης με ιδιαίτερη εμφάνιση, έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία.
Το μέλι ελάτης πλούσιο σε σίδηρο, βοηθάει πάρα πολύ σε στομαχικές διαταραχές καθώς και σε προβλήματα εντέρου.
Μέλι Φασκομηλιάς

Μέλι Φασκομηλιάς

Το μέλι φασκομηλιάς είναι η πρώτη παραγωγή της χρονιάς, γύρω στον Απρίλιο, μαζί με το μέλι πορτοκαλιάς.
Έχει κίτρινο διάφανο χρώμα και γεύση λεπτή και πολύ ευχάριστη
Μέλι Κουμαριάς

Μέλι Κουμαριάς

Το μέλι από κουμαριά έχει ιδιόμορφη πικρόγλυκη γεύση και κρυσταλλώνει γρήγορα. Περιέχει την ουσία Arbutin η οποία καθαρίζει το αίμα και ρυθμίζει το επίπεδο της χοληστερίνης σε αυτό. Περιέχει φυσικές αντιβιοτικές ουσίες σε μεγαλύτερο ποσοστό από τα υπόλοιπα μέλια με αποτέλεσμα να αποτελεί ασπίδα προστασίας για τον οργανισμό από διάφορες ασθένειες.
Περιέχει τον πολυσακχαρίτη, τυρανόζη ο οποίος όπως αποδείχθηκε πειραματικά αυξάνει τη ζωή των κυττάρων. Περιέχει το ένζυμο διαστάση ή αμυλάση, το οποίο διασπά το άμυλο.
Παγκοσμίως ονομάζεται ως μέλι της εκατονταετίας γιατί παράγεται σπάνια “σχεδόν κάθε 100 χρόνια” στη νήσο Κορσική της Γαλλίας και εξάγεται αποκλειστικά στις πλούσιες αραβικές χώρες.
Στην Ελλάδα το παράγουμε σχεδόν κάθε χρόνο στην Πελοπόννησο και στη Χαλκιδική και είναι ιδιαίτερα τονωτική τροφή για τον άνθρωπο και τις μέλισσες. Σύμφωνα με το Institut fur Honig – Analytik στη Βρέμη και την Kraft του Μονάχου περιέχει:
– 0,0% σακχαρόζη (κοινή ζάχαρη)
– 36,1% φρουκτόζη
– 28,9 γλυκόζη
– 1,7% μαλτόζη
– 1% τυρανόζη
– 19,5% υγρασία
– ph 4,5
Ιδιαίτερα επειδή εχει χαμηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα, είναι καλό και για διαβητικούς.
Μέλι Πεύκου

Μέλι Πεύκου

Το μέλι Πεύκου είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία. Στο πεύκο pinus halepensis παρασιτεί το έντομο marsellina hellenica που βρίσκεται στην Ελλάδα και στα παράλια της Μ. Ασίας.
Από αυτό το φοβερό δίδυμο παράγεται το πευκόμελο, ένα μέλι εξαιρετικής γεύσης και αρώματος, πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Το μέλι πεύκου, βοηθάει πολύ τις φωνητικές χορδές.
Μέλι Πορτοκαλιάς

Μέλι Πορτοκαλιάς

Το μέλι Πορτοκαλιάς είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.
Μέλι Ρείκι

Μέλι Ρείκι

Το μέλι Ρείκι είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν, ότι το μέλι ρείκης ή ερείκης, εμφανίζει αντισηπτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες με έμφαση στο ουροποιητικό και το πεπτικό σύστημα.
Ιδιαίτερα βοηθάει σε προβλήματα χοληστερίνης.
Μέλι Θυμαρίσιο

Μέλι Θυμαρίσιο

Το Θυμαρίσιο μέλι είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Τονωτικό, με αντισηπτικές ιδιότητες, αυξάνει την ενεργητικότητα και τις φυσικές δυνάμεις του ανθρώπου, πολύ καλό για αναπνευστικά προβλήματα, καρδιοτονωτικό
Μέλι με Κηρήθρα

Μέλι με Κηρήθρα

Το Θυμαρίσιο μέλι με κηρήθρα είναι πάρα πολύ θρεπτικό και ιδιαίτερα πλούσιο σε ιχνοστοιχεία.
Επιστημονικές έρευνες αποδεικνύουν ότι τα ιχνοστοιχεία έχουν υψηλή αντισηπτική δράση, βοηθούν σε φλεγμονές, ενάντια στον βήχα και στην ουρική αρθρίτιδα.
Μέλι Καστανιάς

Μέλι Καστανιάς

Το μέλι καστανιάς είναι ιδιαίτερο και μοναδικό για τις ιδιότητές του με έντονη, πιπεράτη γεύση, ιδιάζον άρωμα, λιγότερο γλυκό από τα άλλα μέλια με ελαφρά πικρή επίγευση.
Είναι πλούσιο σε ιχνοστοιχεία όπως κάλιο, μαγνήσιο, μαγγάνιο, βάριο καθώς και σε φρουκτόζη και τανίνες λόγω του δένδρου της καστανιάς. Στο μέλι αυτό εντοπίζετε μεγάλη περιεκτικότητα γυρεόκοκκων (κόκκοι γύρης) που του προσδίδουν μια πολύ δυνατή γεύση.