Θυμαρίσιο μέλι

Το Ελληνικό θυμαρίσιο μέλι είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες, σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία. Ενώ, χρησιμοποιείται από την αρχαιότητα για τις ευεργετικές του ιδιότητες. Η υψηλή θρεπτική αξία του θυμαρίσιου μελιού το καθιστούν ως μία υπέρ-τροφή, που όταν βρίσκεται στην διατροφή μας – προσφέρει υγεία, τόνωση και προστασία από ασθένειες. Το φυτό θυμάρι είναι εξαιρετικό στη στήριξη του ανοσοποιητικού και του αναπνευστικού συστήματος με τρεις σημαντικές ιδιότητές του που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν:

 

1. Το θυμαρίσιο μέλι έχει αντί-μικροβιακή δράση και εμποδίζει την ανάπτυξη των βακτηρίων και άλλων παθογόνων οργανισμών.
2. Σε έρευνα που έγινε μετά τον έλεγχο εκατοντάδων ειδών μελιού από ολόκληρο τον κόσμο, ανέδειξε πρώτο και με διαφορά το θυμαρίσιο μέλι.
3. Το θυμαρίσιο μέλι έχει ιδιότητες αντισηπτικές, είναι τονωτικό, αυξάνει το ρυθμό λειτουργίας της καρδιάς, μειώνει το έλκος στο στομάχι, ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και γενικά συμβάλλει στην καλή λειτουργία του ανθρώπινου οργανισμού.
4. Συμβάλλει στην πρόληψη του καρκίνου και των καρδιακών παθήσεων.
5. Βοηθά στην απώλεια βάρους, τη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα και τη βελτίωση της όρασης.
6. Βελτιώνει την επιδερμίδα, καθώς έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
7. Θεραπεύει πληγές και εγκαύματα αν εφαρμοστεί εξωτερικά.
8. Συμβάλει στη χαλάρωση και τον καλύτερο ύπνο, διότι ενισχύει τη μελατονίνη και μειώνει τα επίπεδα κορτιζόλης, της λεγόμενης ορμόνης του στρες.

 

Επίσης, το θυμαρίσιο μέλι έχει οφέλη στη θεραπεία του βήχα, της βρογχίτιδας και γενικά στο αναπνευστικό. Αν αισθάνεστε το λαιμό σας ξηρό και ερεθισμένο, μία ιδανική λύση είναι ένα ζεστό και νόστιμο ρόφημα με μέλι – ένα αποδεδειγμένο καταπραϋντικό για το βήχα. Οι ιδιότητες που έχει το μέλι από θυμάρι το κάνουν ιδανική επιλογή για κάθε κατηγορία καταναλωτή. Ειδικά αθλητές, παιδιά και όσοι ασκούν έντονη νοητική δραστηριότητα, όπως μαθητές, θα πρέπει να το εντάξουν στην καθημερινή τους διατροφή.

 

Ένα ακόμα εξαιρετικό προϊόν από ανεπεξέργαστο μέλι, μοναδικό στο είδος του, είναι η Βανίλια Ελάτου με μοναδική γεύση και άρωμα.

Μέλι Ταύγετου